Dulceata de piersici galbene

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 5972 vizualizari

 

Daca stau bine si ma gandesc,am dulceata din cam toate fructele posibile ,adica mai bine spus,din alea pe care nu dau bani si le iau din gradina.Piersicile le-am cumparat,in gradina n-am decat din cele de toamna,rosii,din care iese o dulceata foarte parfumata si frumos colorata.

 

INGREDIENTE

  • masura bunicii
  • 1 farfurie adanca ,plina cu varf,de fructe,in cazul nostru piersici taiate cubulete mici
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici galbene:

Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul le legam pe foc,nu foarte mult,adaugam fructele si lasam la fiert,cu focul mic.Luam spuma formata si lasam sa se lege cat credem de cuviinta.Se da cratita dupa foc,se acopera cu un servet ud si se lasa la racit.Se pune in borcan si se strange bine capacul sa nu prinda aer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici albe